Mordok

baatezu, djevel

Description:

Mordok er en djevel som møtte sionridderne, ledet av Stewart Moore, og KDPP-gruppen, ledet av Max Siegfried i Avernus, det første av i alt ni lag av helvete.

Mye kan tyde på at det var Mordoks fortjeneste at de var i helvete i første omgang. Han viste dem stolt hvilken skjebne de hadde i vente ved å vise frem den lidende sjelen til Dougherty, en sionridder som begikk selvmord i fortvilelse.

Han kunne imidlertid hjelpe dem, betrygget han. Om de bare ville gjøre ham en liten tjeneste og frakte en liten sfære av rustent jern og glass gjennom en portal. De så ingen annen utvei enn å gjøre som Mordok sa.

Da de ut av portalen var de havnet i Sigil. Kraften som skjulte seg i sfæren putret imidlertid bare ut. Hva enn Mordok hadde planlagt synes det ikke å ha fungert. Det kan være dårlige nyheter for sionridderne og de åsatroende. Djevler betaler ofte en høy pris for nederlag, og fristelsen til å legge skylden for egne feil over på andre er derfor alltid stor.

Bio:

Mordok – er en sort abishai som har ledet en eliteavdeling av luftbårne styrker i tredje armé ledet av helvetesfyrsten Bel. Han har utmerket seg i flere slag, men ble for et par år siden henvist til en instruktørrolle. Mordok ser på dette som en uforståelig straff og har lagt sine egne planer for å avansere i rang. Det vil han gjøre ved å tilintetgjøre selveste portalbyen Sigil. Mordok har alliert seg med en amnizu ved navn Ramazinel, som er særdeles trollkyndig, og har utviklet en annihilasjonssfære som skal utslette store deler av Sigil ved hjelp av negativ energi hentet fra planet ved samme navn. Forhåpentligvis vil dette svekke byen nok til at den kan invaderes. Han trenger imidlertid noen til å frakte dødssfæren, som nødvendigvis vil ta livet av dem som bærer den også. Det problemet har han løst ved å låse fast portaler til et par planeter på primærmaterieplanet. Før eller siden vil noen egnede mennesker ramle igjennom portalen og da kan Mordok få gjennomført sin plan. Å angripe Sigil kan virke som stormaktsgalskap for en baatezu av såpass beskjeden rang som en abishai, men Mordok er mer enn gjennomsnittlig ambisiøs, og har enda flere planer på gang. Med mindre det skjer ham noe vil Mordok helt sikkert stige i gradene og målet er å en dag bli en erkedjevel. Kanskje til og med en helvetesfyrste.

Mordok

Jakten på de manglende delene av Den hellige gral. lordhalcombe