Rupert Oldham

Marinvampyr og tidligere utvalgt i Sionordenen.

Description:
Bio:

Oldham, Rupert, Er Den utvalgte, en mann som gjennom den hellige gralen får evnen til å bruke magi ukorrumpert av Dyrets besmittelse. Rupert Oldham begynte sin karriere i Halcombe Light Horse regiment sammen med blant annet Warren Halcombe og Peter Jonesy Mason. Han tjenestegjorde i Zululand og ble dekorert med Victoriakorset. Lidelsene han så ved sanitetsstasjonen de forsvarte ved Rorkes Drift, overbeviste ham om å studere medisin og bruke sitt liv til å lindre lidelser. Det skulle bli avgjørende for hvilke krefter Gralen gav ham, nemlig overmenneskelige helbredelsesevner.

Rupert ble utvalgt etter at hans foreldre ble drept av vampyren Perry, som også var militært utdannet ved Halcombe Light Horse, men som ble sendt til Afghanistan i stedet og var ute etter å hevne seg på sine tre kamerater, Rupert, Jonesy og Warren, som hadde overbevist ham om ikke å desertere. Siden har Rupert gjennomgått en rekke prøvelser, og et fysisk bevis på hans ofre er lappen han bærer over øyet, som skjuler den tomme øyehulen hvor en motbydelig liketer rev ut dette organet på et tidspunkt hvor Rupert ennå ikke var i stand til å lege slike skader. Ikke desto mindre blir Rupert omtalt som en tiltrekkende mann blant borgerstandens fine fruer, og også i de lavere lag hvor han på slumklinikken er skyld i mange håpløse forelskelser.

Rupert er klar over at de Utvalgte sjelden dør en naturlig død, men har klart å forsone seg med dette, og ekteskapet med den sterke og kjærlige Florence, Warren Halcombes søster, er en viktig støtte. Hun er også invidd i ordenen, og mor til Ruperts nyfødte datter: Joan Oldham (navngitt etter sin avdøde farmor). Under et opphold hos buddhistiske munker i Himalaya lærte Rupert seg en del østlige kampteknikker, så vel som en meditasjonsteknikk som gjorde ham i stand til å konsentrere en hel natts verdt av hvile inn i en time eller to. Dette gav ham i en periode evnen til å raskt gjenvinne svunnen trolldomskraft, men han mistet denne ferdigheten etter at hans åndelige veileder, Den hvite mannen i fjellet, ble skuffet over Ruperts avgjørelse om ikke å hjelpe sionridderen Garth, som var kastet inn i en illusorisk virkelighet av en magikyndig drage fra bronsealderen.

Rupert Oldham ble nylig drept under hans kanskje viktigste oppdrag hvor han skulle hente kartet som ledet til de manglende delene av Den hellige gralen. Med dem ville det være mulig å rense verden for Dyret en gang for alle. Mange trodde Rupert Oldham skulle være den siste Utvalgte. Nå er han mat for marken.

Eller er han det?

Rupert Oldham

Jakten på de manglende delene av Den hellige gral. lordhalcombe