Zekith

Bibliotekar, trollmann og rådgiver til den gjenfødte Gith

Description:

Alder: 712 år. Utseende glattbarbert med tatoveringer. Høy, mager.

Bio:

Zethik hadde en vanskelig barndom. Hans eldre bror Phirz plaget ham nådeløst. Zethiks eneste fortrinn fremfor sin fysisk overlegne storebror var intelligensen hans. Så snart han hadde muligheten valgte han derfor å fordype seg i magistudier for å ha et håp om å kunne forsvare seg mot pekene hans bror utsatte ham for.

Zethik drev seg selv svært hardt og isolerte seg selv med bøkene. Da hans mor døde kom det som en overraskelse ettersom han hadde tilbrakt så liten tid med familien. Phirz klandret Zethik for morens død. Hadde han ikke brydd seg mer om trolldommen enn familien, ville hun ikke dødd av det han mente var et knust hjerte.

Zethiks respons var å isolere seg ytterligere. En dag braste Phirz inn i laboratoriet hans for å konfrontere ham. Zethik var midt i et eksperiment som eksploderte og drepte Phirz. Etter dette ble Zethik virkelig plaget med skyldfølelse og studerte enda hardere.

Han ble utnevnt til bibliotekar i en borg, noe som passet ham godt. Mer urovekkende var det at hans harde studier hadde gjort ham så dyktig i trolldom at tidspunktet hvor han kunne forvente å bli tilkalt til dronning Vlaakith og “forent” med sine forfedre nærmet seg svært raskt.

Da en githyankiridder ved navn Zellor, utfordret festningens kommandant var han fascinert. Githyankier er istand til å utføre de grusomste handlinger mot andre raser, men de kjemper aldri mot andre githyankier. Zellor vant duellen, og oppfordret alle borgens gither til å slutte seg til henne, den gjenfødte Gith, i kampen mot den tyranniske skrømtdronningen som hersket over dem.

Zekith var en av dem som valgte å takke ja til tilbudet. Ikke bare fordi det åpnet muligheten for å utvikle seg videre som trollmann, lengre enn noen githyankier før ham har gjort på flere tusen år, men også fordi han tror på Gith. Hun kjenner til hendelser som kun en lærd bibliotekar som Zekith vet om, og en del ting fra Giths tid som selv ikke han kjenner til.

Riktignok er Zekith åpen for at det hele kan dreie seg om et grusomt bedrag, eksempelvis en plan pønsket ut av djevlene i Baator eller yugolothene, men så langt ser det ut til at Zellor, eller Gith, virkelig er den hun utgir seg for å være.

Zekith er dedikert til frihetskampen. Selv om den ser håpløs ut trøster han seg med at oddsene må ha virket enda dårligere da Gith i sin tid befridde sitt folk fra illitidenes slaveri.

Zekith

Jakten på de manglende delene av Den hellige gral. lordhalcombe