Mordok

baatezu, djevel

Description:

Mordok er en djevel som møtte sionridderne, ledet av Stewart Moore, og KDPP-gruppen, ledet av Max Siegfried i Avernus, det første av i alt ni lag av helvete.

Mye kan tyde på at det var Mordoks fortjeneste at de var i helvete i første omgang. Han viste dem stolt hvilken skjebne de hadde i vente ved å vise frem den lidende sjelen til Dougherty, en sionridder som begikk selvmord i fortvilelse.

Han kunne imidlertid hjelpe dem, betrygget han. Om de bare ville gjøre ham en liten tjeneste og frakte en liten sfære av rustent jern og glass gjennom en portal. De så ingen annen utvei enn å gjøre som Mordok sa.

Da de ut av portalen var de havnet i Sigil. Kraften som skjulte seg i sfæren putret imidlertid bare ut. Hva enn Mordok hadde planlagt synes det ikke å ha fungert. Det kan være dårlige nyheter for sionridderne og de åsatroende. Djevler betaler ofte en høy pris for nederlag, og fristelsen til å legge skylden for egne feil over på andre er derfor alltid stor.

Neste gang Moore og Siegfried møtte på Mordok var i Bestialia. De var der for å sikre seg et størst mulig egg til en konkurranse om å bli maken til gudinnen Ferrix. Med ett åpnet en portal til helvete seg og en rekke djevler strømmet igjennom og begynte å bortføre de enorme, øgleaktige skapningene som fantes der. En kamp brøt ut mellom djevlene Moore og einherjen Siegfrid som det snart ble åpenbart at de to aldri kunne vinne, fremfor alt fordi djevlene stadig tilkalte nye djevler og de la på sprang. Med ett åpenbarte en ny djevel seg foran dem i en umiskjennelig stank av svovel som bestandig følger en infernalsk teleportering. Denne djevelen introduserte seg som Mordok, selv om han var adskillig større og hadde skarpe pigger på sine nye, fremdeles reptilaktige kropp. Han inngikk en avtale med Moore og Siegfried om at dersom de gjorde sitt ytterste for å overbevise Gith om å inngå en avtale med ham og Helvete ville han la dem leve.

Bio:

Mordok – var en sort abishai som har ledet en eliteavdeling av luftbårne styrker i tredje armé ledet av helvetesfyrsten Bel. Han har utmerket seg i flere slag, men ble for et par år siden henvist til en instruktørrolle. Mordok så på dette som en uforståelig straff og har lagt sine egne planer for å avansere i rang. Det vil han gjøre ved å tilintetgjøre selveste portalbyen Sigil. Mordok har alliert seg med en amnizu ved navn Ramazinel, som er særdeles trollkyndig, og har utviklet en annihilasjonssfære som skal utslette store deler av Sigil ved hjelp av negativ energi hentet fra planet ved samme navn. Forhåpentligvis vil dette svekke byen nok til at den kan invaderes. Han trengte imidlertid noen til å frakte dødssfæren, som nødvendigvis vil ta livet av dem som bærer den også. Det problemet løste han ved å låse fast portaler til et par planeter på primærmaterieplanet. Før eller siden vil noen egnede mennesker ramle igjennom portalen og da kunne Mordok få gjennomført sin plan. Å angripe Sigil kan virke som stormaktsgalskap for en baatezu av såpass beskjeden rang som en abishai, men Mordok er mer enn gjennomsnittlig ambisiøs, og har enda flere planer på gang. Med mindre det skjer ham noe vil Mordok helt sikkert stige i gradene og målet er å en dag bli en erkedjevel. Kanskje til og med en helvetesfyrste.

En uheldig gruppe krigere fra jorden fikk den tvilsomme æren av å utføre oppdraget med å ødelegge Sigil. Det lykkes ikke. Annihilasjonssfæren fungerte ikke. Mordok klarte imidlertid å skjule dette nederlaget for sine overordnede (nederlag straffes langt hardere enn suksess premieres i Helvete).

I mellomtiden har han hatt et par andre spektakulære suksesser. Disse har ført til at han har avansert i rang, like til cornugonstatus. Mordok har holdt et visst øye på jordboernes karriere i Sigil. Han støtte på dem igjen da han holdt på å gjennomføre nok en av sine kreative prosjekter: Å bortføre dinosaurer fra Det forbudte platået i Bestialia for å forvandle dem til kanonføde i blodkrigen.

Han hadde anledning og god grunn til å tilintetgjøre jordboerne som blandet seg inn i planen hans. Istedet tilbød han dem en avtale. Dersom de kunne anbefale for den gjenfødte Gith at hun inngikk en pakt med Helvete om fri gjennomfart gjennom Astralplanet i bytte mot støtte i hennes opprør, så ville han la jordboerne gå. De måtte sverge å gjøre sitt aller beste for å overbevise henne om at dette var en god idé. Avtalen ble signert med deres blod.

Mordok

Jakten på de manglende delene av Den hellige gral. lordhalcombe